Plaatselijk Belang Appelscha
Vereniging tot het behartigen van plaatselijke belangen in Appelscha

Doe mee met de fittest!

Op 15 oktober kunnen inwoners van Appelscha bij Flapper (Van Emstweg) een zogenoemde fittest doen. Deze test geeft een beeld van uw lichamelijke toestand en hoe u die kunt verbeteren. De test is een onderdeel van de zogenoemde Bloeizone. Er zijn vijf plekken op de wereld waar de mensen gezond erg oud worden. De mensen daar bewegen veel, eten gezond (bijvoorbeeld vaak bonen), hebben een doel, goede sociale kontakten, een groene omgeving en eten vaak gezamenlijk met een glas wijn.

Plaatselijk Belang heeft het initiatief genomen om van Appelscha een bloeizone te maken. Waar ook biodiversiteit (Bloemendorp Appelscha) een rol speelt. Het is overigens een langjarig project (minstens 25 jaar). We zijn geïnspireerd door Bakkeveen waar ze al een paar jaar bezig zijn om er een bloeizone van te maken.

Er is een werkgroep dat de voorbereiding doet en het project begeleid. Omdat het niet allemaal ineens kan, is gekozen om te beginnen met de fittest, het stimuleren van meer bewegen en een gezonde voeding. Na een aantal weken wordt de test herhaald om te zien welke vooruitgang er is.

Doe mee!!