Plaatselijk Belang Appelscha
Vereniging tot het behartigen van plaatselijke belangen in Appelscha

Activiteitenagenda van Ooststellingwerf

Ooststellingwerf heeft een online activiteitenagenda. Op www.uutgaon.nl staan en komen alle activiteiten in Ooststellingwerf. Een aantal inwoners (de zogenaamde kalendergroep) heeft, samen met de gemeente, aan de website gewerkt. Je kan per thema, activiteit, doelgroep en dorp zoeken. Activiteiten zijn bijvoorbeeld de koffieochtend in Makkinga, het beweegcafé in Waskemeer, een voorstelling in Haulerwijk of de soosmiddag voor jongeren in Oosterwolde.


Meer bekendheid
“Er gebeurt zoveel in Ooststellingwerf. Met de activiteitenagenda krijgen de activiteiten meer bekendheid en kan je voorkomen dat er tegelijkertijd twee evenementen zijn, omdat alles bij elkaar wordt verzameld. En mogelijk verbindt het ook de verschillende organisatoren,” aldus Margreet Spaa uit Appelscha namens de kalendergroep.

Voer zelf de activiteit in
Vanaf nu kan iedereen (particulier, organisatie of vereniging), die een activiteit organiseert, deze zelf op Uutgaon zetten. Er staat een handleiding op de site www.uutgaon.nl. In de bibliotheken van Ooststellingwerf ligt bij de balie de handleiding en in de bibliotheek van Oosterwolde kan je in de middag (tijdens openingstijden) hulp krijgen. Nog niet alle activiteiten staan erop. We gaan ervan uit dat, met steeds meer bekendheid, iedereen Uutgaon weet te vinden,” aldus Margreet Spaa. Via de sociale media van Uutgaon worden sommige activiteiten ook uitgelicht. “Kortom, meer reclame voor de activiteiten in Ooststellingwerf!”

Voor vragen kan je mailen naar .