Plaatselijk Belang Appelscha
Vereniging tot het behartigen van plaatselijke belangen in Appelscha

Bloeizone in Appelscha

Een Bloeizone is een gebied waar mensen lang leven in goede gezondheid. Ze leven een eenvoudig leven met goede sociale contacten, veel bewegen (niet per se sporten), een doel, vaak gezamenlijk eten met een glas wijn, gezond eten met veel bonen, weinig vlees en veel groenten. En ook leven in een biodiverse omgeving.

Plaatselijk Belang Appelscha heeft het initiatief genomen om in Appelscha ook zo’n bloeizone in te richten. Te beginnen met een fittest in oktober. De fittest meet hoe een persoon er lichamelijk voorstaat, en waarmee hij en zij aan de slag kan (samen met een dietist(e)) om een fitte conditie te krijgen en een gezond gewicht op basis van een ander menu. Waar eigen gemaakt vers (mag ook diepvries zijn) voedsel in de plaats komt van (sterk) bewerkt voedsel (potjes, zakjes gesneden vlees).

Het is een langjarig project (25 jaar) dat stapje voor stapje de beoogde bloeizone bereikt. Inmiddels is er een werkgroep (10 mensen) die de schouders eronder zetten. Overigens kunnen meer mensen zich aansluiten () U bent welkom.

We zien u graag te zijner tijd bij de fittest waarvoor u nog een uitnodiging ontvangt.